HRR goes VEGAN op 18 april

HRR goes VEGAN op 18 april

Wat eet jij het liefst na een hardlooptraining? Achter de bar van HRR worden al jarenlang heerlijke broodjes ei, gezond en kaas gemaakt, en vlaflips natuurlijk. Soms is er een soepje of een krentenbol. Op donderdagavond 18 april gaan we voor een keer vegan.

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom je plantaardig zou willen eten. Dierenwelzijn, het klimaat, gezondheid, maar ook – en vooral – omdat het heel lekker is. Claartje: “Sinds mijn jongste dochter in 2018 veganist werd, vind ik het een uitdaging om te kijken welke maaltijden ik kan maken zonder vlees, vis, kaas, eieren en boter.” Kris: “Mijn vriendin Margie was al vegetariër en toen we gingen samenwonen vonden we het eigenlijk meteen te veel gedoe om apart te koken. In een restaurant bestelde ik eerst nog wel eens vlees of vis, maar na het zien van de film Okja was ik om en nu eet ik vrijwel volledig plantaardig.”

Geïnteresseerd? Tegenwoordig zijn er handige sites, zoals www.veggiechallenge.nl, die je op weg helpen met vegetarisch of veganistisch koken en voor buiten de deur eten is er de handige app HappyCow.

Wat kun je verwachten op 18 april?

  • Pittige rode linzensoep met Turks brood
  • Broodje met zelfgemaakte hummus en komkommer
  • Broodje met zelfgemaakte baba ganoush (geroosterde aubergine)
  • Broodje met 100% pindakaas en banaan
  • Sojakwark met granola en rood fruit
  • We zijn heel benieuwd naar jullie reacties!

Kris en Claartje

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *