The Hague Road Runners

Diëtiste

Henriette Waalewijn
Henriette Waalewijn

Diëtiste voor deskundig advies

Sinds 2013 is diëtiste Henriëtte Waalewijn regelmatig aanwezig bij HRR in de Bongaertszaal (de ruimte aan de kant van de hoofdingang).
Leden van de HRR kunnen met korting intekenen voor een consult.

Tijdens het consult wordt een voedingscheck gedaan, de lichaamssamenstelling gemeten en de voedingstoestand bepaald met de bio-elektrische impedantieanalyse (BIA).

Voor de meting worden zowel op de hand als op de voet twee elektroden geplaatst. De elektroden worden verbonden met de kabels van het BIA-apparaat. Impedantie is de weerstand die een elektrische wisselstroom ondervindt wanneer die door het lichaam gestuurd wordt. De vetvrije massa (water en spieren) bevat veel water en elektrolyten waardoor dit de wisselstroom goed geleidt. Vet geleidt de stroom zeer slecht en heeft dus een hoge weerstand. Het impedantieapparaat stelt de waarden vast.

Invoering van deze gegevens in de computer geeft inzicht in de verhouding water, lichaamscelmassa (spieren en organen) en vet.

Met name voor sporters is het heel belangrijk om te weten of er sprake is van een goede voedingstoestand van de spiercel en of er sprake is van overgewicht, dus een verhoogd vetpercentage van het lichaam. Door een ongezond eetpatroon kan in de loop van tijd een situatie ontstaan van enerzijds overgewicht en anderzijds sterke ondervoeding van het spierweefsel. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op de sportprestatie, maar eveneens een remmend effect op de vetverbranding. Henriette kan op basis van de meting een voedingsadvies geven.

Een eerste BIA-meting wordt aan HRR-leden voor 16 euro aangeboden. Een consult duurt ongeveer 20 minuten.

Het bestuur van The Hague Road Runners vindt een gezondheidscheck voor leden belangrijk en neemt daarom 6 euro voor rekening van de club, zodat HRR-leden slechts 10 euro betalen.

Contact/inschrijven

De voedingscheck vindt op afspraak plaats. Henriëtte is regelmatig aanwezig, altijd op een woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Zie voor de exacte datum website of prikbord. Per avond kunnen er 7 consulten plaatsvinden.
Om e.e.a. in goede banen te leiden wordt een intekenlijst opgehangen in de hal naast de fysio-/massageruimte.
Henriëtte kan ook worden gebeld voor nadere informatie of intekenen op tel.nr. 06-44502504.

Let op: intekenen maar niet komen betekent wel 10 euro betalen.
De Technische Commissie