Beginnerscursus

Beginnerscursus

Beginnerscursus voor hardlopers bij Hague Road Runners weer van start

Mensen die het hardlopen hebben ontdekt, kunnen de komende maanden een professionele slag maken.
Op 24 april begint de jaarlijkse beginnerscursus bij de Haagse atletiekvereniging The Hague Road Runners (HRR), gevestigd aan de rand van Benoordenhout.

De laagdrempelige cursus is zo georganiseerd dat iedereen tot zijn recht komt. De trainingen vinden plaats in een gezellige en ontspannen sfeer. De beginnerscursus kan ook een opmaat naar het serieuze werk zijn. “Denk aan de CPC die eind dit jaar wordt gehouden”,.
“Veel mensen die voor het eerst gaan rennen, krijgen de smaak hier echt te pakken. Onder deskundige begeleiding leren ze hoe ze verantwoord naar langere afstanden kunnen toewerken, zoals de 5 kilometer, of zelfs de 10.”

Door de coronabeperkingen is de populariteit van hardlopen nog verder toegenomen. “Mensen moeten hun energie nou eenmaal kwijt, en de hardloopsport leent zich daar uitstekend voor. We zijn er ondanks de beperkingen in geslaagd de trainingen verantwoord door te laten gaan.

HRR ligt op een steenworp afstand van de duinen en Clingendael, waar veel van de trainingen plaatsvinden. De trainingen voor de beginnerscursus zijn op donderdagavond en zondagochtend. Het is de twaalfde keer dat HHR de cursus organiseert.

Voor inschrijven en meer informatie, zie: www.hagueroadrunners.nl/training/beginnerscursus